najbolja ulja italije

Pasta Alla Gricia

Pasta Alla Gricia

Italija gaji pravi kult testenina, a mi vam donosimo jedan od tradicionalnih recepata iz ove zemlje.

Sastojci:

400 g Rummo špageta

200 g slanine

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

100 g pekorino sira

biber

Priprema:

Isecite slaninu na komadiće i propržite je na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Skuvajte testeninu i ocedite je, pa je dodajte proprženoj slanini u tiganju.

Umešajte sir i malo vode u kojoj se testenina kuvala. Začinite biberom.

U originalnom receptu koriste se sušeni svinjski obrazi guanciale.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt