najbolja ulja italije

Pasta al ragu

Pasta al ragu

Za današnji ručak – biser italijanske kuhinje.

Sastojci:

400 g Rummo taljatelja

3 kašike Ybarra ulja od koštica grožđa

2 šolje Mutti pelata

500 g mlevenog mesa

1 glavica luka

1 struk celera

3 šargarepe

malo belog vina

po potrebi biber i so

bosiljak (svež ili sušeni)

 

Priprema:

Luk, celer i šargarepu sitno iseckajte, pa stavite da se blago proprže na malo ulja. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte bosiljak i malo vina, ostavite da vino ispari na laganoj vatri.

Potom dodajte mleveno meso, paradajz pelat, i kuvajte dok se sos lepo ne sjedini. Testeninu skuvajte i procedite, sipajte u tanjir, pa prelijte sosom. Narendajte parmezan i dodajte bosiljak.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt