Passatelli in brodo
U susret Novoj godini koja se praznuje po julijanskom kalendaru, pripreme za bogatu trpezu su uveliko u toku. Veliki tradicionalisti Italijani preporučuju da svečani ručak nikako ne prođe bez ove ukusne i okrepljujuće supe.
Sastojci:
Za supu:
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)
3 šargarepe
1 koren peršuna
1 paškanat
½ korena celera
2 kašičice mešavine začina
1 kašičica soli
5 grančica peršunovog lista
2 grančice celerovog lista
Za passatelli:
4 jajeta
120 g prezli
120 g rendanog parmezana
prstohvat muskatnog oraščeta
1/2 kašičice rendane kore od limuna
Priprema:
Na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite povrće isečeno na sitnije komade. Sipajte oko 1,5 l vode i kuvajte 10-15 minuta. Za to vreme pripremite passatelli.
Umutite jaja i sjedinite ih sa ostalim sastojcima. Passatelli oblikujte rukama - možete praviti loptice, valjke ili ih vaditi kašičicom kao klasične knedle. Za passatelli možete koristiti i gnječilicu za krompir. Stavite ih u supu, začinite i dodajte iseckane grančice peršuna i celera. Kuvajte još pet minuta.