najbolja ulja italije

Passatelli in brodo

Passatelli in brodo

U susret Novoj godini koja se praznuje po julijanskom kalendaru, pripreme za bogatu trpezu su uveliko u toku. Veliki tradicionalisti Italijani preporučuju da svečani ručak nikako ne prođe bez ove ukusne i okrepljujuće supe.

Sastojci:

Za supu:

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)

3 šargarepe

1 koren peršuna

1 paškanat

½ korena celera

2 kašičice mešavine začina

1 kašičica soli

5 grančica peršunovog lista

2 grančice celerovog lista

Za passatelli:

4 jajeta

120 g prezli

120 g rendanog parmezana

prstohvat muskatnog oraščeta

1/2 kašičice rendane kore od limuna

Priprema:

Na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite povrće isečeno na sitnije komade. Sipajte oko 1,5 l vode i kuvajte 10-15 minuta. Za to vreme pripremite passatelli.

Umutite jaja i sjedinite ih sa ostalim sastojcima. Passatelli oblikujte rukama - možete praviti loptice, valjke ili ih vaditi kašičicom kao klasične knedle. Za passatelli možete koristiti i gnječilicu za krompir. Stavite ih u supu, začinite i dodajte iseckane grančice peršuna i celera. Kuvajte još pet minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt