najbolja ulja italije

Party pizza

Party pizza

Potrebno je:

•    500gr brašna
•    250 gr Mutti pizza sauce
•    Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje
•    1 kuvano jaje
•    Kesica suvog kvasca
•    250gr kačkavalja
•    100gr mini viršli
•    1 crvena i 1 zelena paprika
•    Kiseli kapari i krastavci
•    Šargarepa
•    Zelene i crne masline bez koštica
•    Origano
•    So

Priprema:

Umesite testo od 500gr brašna, jedne kesice suvog kvasca, soli, Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja i čaše vode. Mesite 20 minuta i pustite da nadođe 1 sat. Razvijte testo oklagijom na debljinu do 2 cm. Prokuvajte šargarepu oko 5 minuta. Ostale sastojke narežite na sitne komade. Okruglim kalupom izrežite krugove širine oko 5 cm ili manje. Krugove premažite Mutti pizza sosom probušite ih viljuškom i poređajte ostale sastojke na svaki. Pospite ih origanom na kraju. Posložite ih na veliki list masnog papira za pečenje, stavite u rernu i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Odlični su kao koktel peciva i kao topli, ali i kao hladni. Po želji, možete ih dodatno preliti sa još malo Mutti pizza sosa. Uživajte!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt