najbolja ulja italije

Parmigiana alla Sicililiana

Parmigiana alla Sicililiana

Sastojci:

 

Priprema:


Patlidžane izrežite na kriške, posolite ih, i ostavite 2 sata da puste što više vode. Potom ih osušite kuhinjskim papirom, stavite u brašno i popržite u tavi na malo Carapelli maslinovog ulja. Nakon toga ih odložite na kuhinjski papir da se mast ocedi. Na maslinovom ulju popržiti beli luk, dodati Mutti pasatu, so, biber, bosiljak i jednu kašiku brašna. Kuvati oko 10-ak minuta. U vatrostalnu posudu slagati sledećim redom-patlidžan-mozzarela-umak od paradajza, dok ne utrošite sve sastojke. Staviti u rernu na 180°C oko 20-ak minuta, dodati parmezan i vratiti još 5-10 minuta da se zapeče. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt