Parmigiana alla Sicililiana
Sastojci:
- 2 dl Mutti pasata
- Carapelli maslinovo ulje
- 100 gr parmezana
- 200 gr. sira mozzarelle
- 3 kom plavog patlidžana
- brašno
- 2 čena belog luka
- sveži bosiljak
- so
- biber
- brašno
Priprema:
Patlidžane izrežite na kriške, posolite ih, i ostavite 2 sata da puste što više vode. Potom ih osušite kuhinjskim papirom, stavite u brašno i popržite u tavi na malo Carapelli maslinovog ulja. Nakon toga ih odložite na kuhinjski papir da se mast ocedi. Na maslinovom ulju popržiti beli luk, dodati Mutti pasatu, so, biber, bosiljak i jednu kašiku brašna. Kuvati oko 10-ak minuta. U vatrostalnu posudu slagati sledećim redom-patlidžan-mozzarela-umak od paradajza, dok ne utrošite sve sastojke. Staviti u rernu na 180°C oko 20-ak minuta, dodati parmezan i vratiti još 5-10 minuta da se zapeče. Prijatno!