Paradajz sos sa origanom
Savršen sos za pastu, neodoljiv i u kombinaciji sa piletinom i ribom
Recept za 5 osoba
Vreme pripreme: 35 min
Kalorijska vrednost po porciji: 58 cal
Mati po porciji: 2 gr
Sastojci:
• 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 2 crna luka, iseckana
• 2 čena belog luka, izgnječena
• 1 kašika paradajz pirea
• 800 gr polpa paradajza
• 1 kašičica osušenog origana
Priprema:
1. Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Nakon toga dodajte beli luk i pire od paradajza. Kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte polpa paradajz i origano. Lagano mešajte i kuvajte još 20 minuta, pa ga ostavite da se prohladi.
2. Tako pripremljen sos u frižideru možete čuvati nedelju dana, a u zamrzivaču i do dva meseca.