najbolja ulja italije

Paradajz sos sa origanom

Paradajz sos sa origanom

Savršen sos za pastu, neodoljiv i u kombinaciji sa piletinom i ribom

Recept za 5 osoba
Vreme pripreme: 35 min
Kalorijska vrednost po porciji: 58 cal
Mati po porciji: 2 gr

Sastojci:
•    1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    2 crna luka, iseckana
•    2 čena belog luka, izgnječena
•    1 kašika paradajz pirea
•    800 gr polpa paradajza
•    1 kašičica osušenog origana
Priprema:
1.    Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Nakon toga dodajte beli luk i pire od paradajza. Kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte polpa paradajz i origano. Lagano mešajte i kuvajte još 20 minuta, pa ga ostavite da se prohladi.
2.    Tako pripremljen sos u frižideru možete čuvati nedelju dana, a u zamrzivaču i do dva meseca.

 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt