Paradajz čorba sa pirinčem
Recept za 4 osobe
Vreme pripreme: 45 min
Kalorijska vrednost po porciji: 213 cal
Masti po porciji: 3 gr
Sastojci
• 2 kašičice maslinovog ulja
• 1 crni luk, sitno iseckan
• 1 šargarepa, sitno iseckana
• 1 prut celera, sitno iseckan
• 1 kašika braon šećera
• 2 kašike sirćeta (belo, crveno ili balzamiko)
• 1 kašika paradajz pirea
• 400 gr. pasiranog paradajza
• 1 l supe od povrća sa 2 kocke
• 140 gr. pirinča (integralni)
• ¼ vezice peršuna (samo listovi, sitno iseckani)
• malo pesto sosa (po želji)
Priprema:
1. Zagrejati maslinovo ulje u velikom tiganju i dodati luk, šargarepu i celer, pa dinstati na laganoj temperaturi dok povrće ne omekša. Nakon toga, dodati šećer i sirće, kuvati još 1 minut, pa dodati paradajz pire. Kada se se sve dobro sjedini, sipati pasirani paradajz, supu od povrća, braon pirinač, pokriti i kuvati još 10 minuta, dok pirinač ne omekša.
2. Neposredno pre služenja pospite čorbu s malo seckanog peršuna, po ukusu. Ukoliko želite u svaku porciju možete dodati pesto sos.
Uz pirinač i pesto sos, ova čorba je idealan odabir za toplo glavno jelo.