najbolja ulja italije

Paradajz čorba sa pirinčem

Paradajz čorba sa pirinčem

Recept za 4 osobe
Vreme pripreme: 45 min
Kalorijska vrednost po porciji: 213 cal
Masti po porciji: 3 gr

Sastojci
•    2 kašičice maslinovog ulja
•    1 crni luk, sitno iseckan
•    1 šargarepa, sitno iseckana
•    1 prut celera, sitno iseckan
•    1 kašika braon šećera
•    2 kašike sirćeta (belo, crveno ili balzamiko)
•    1 kašika paradajz pirea
•    400 gr. pasiranog paradajza
•    1 l supe od povrća sa 2 kocke
•    140 gr. pirinča (integralni)
•    ¼ vezice peršuna (samo listovi, sitno iseckani)
•    malo pesto sosa (po želji)
Priprema:
1.    Zagrejati maslinovo ulje u velikom tiganju i dodati luk, šargarepu i celer, pa dinstati na laganoj temperaturi dok povrće ne omekša. Nakon toga, dodati šećer i sirće, kuvati još 1 minut, pa dodati paradajz pire. Kada se se sve dobro sjedini, sipati pasirani paradajz, supu od povrća, braon pirinač, pokriti i kuvati još 10 minuta, dok pirinač ne omekša.  

2.    Neposredno pre služenja pospite čorbu s malo seckanog peršuna, po ukusu. Ukoliko želite u svaku porciju možete dodati pesto sos.

Uz pirinač i pesto sos, ova čorba je idealan odabir za toplo glavno jelo.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt