najbolja ulja italije

Pappa Al Pomodoro

Pappa Al Pomodoro

 

 

Ova kremasta čorba je pravo osveženje i može zameniti čitav obrok tokom letnjih dana. Ako imate bajatog hleba, pravo je vreme da ga iskoristite na najukusniji mogući način. Služi se u brojnim toskanskim restoranima, ali je, naravno, najukusnija kada je pripremite u domaćoj radinosti. Pogotovo što su vam svi sastojci veoma lako dostupni. 

Ovaj recept je dovoljan za 4 porcije.

SASTOJCI

 

 

Priprema:

Stavite komadiće bajatog hleba u veliku činiju i prelijte topli bujon preko njega, poklopite i stavite na stranu najmanje 1 sat.

Na srednje jakoj vatri u širokom loncu, sipajte Carapelli maslinovo ulje i na njemu malo izdinstajte beli luk. Dodajte Mutti pelat paradajz i prstohvat soli i bibera. Kuvajte oko 20 minuta.

Vratite se na hleb, koji je trebao da apsorbuje najveći deo bujona. Dodajte hleb u lonac, sa paradajzom, a prethodno ga iscedite malo rukom, kako bi se uklonio višak bujona. Kuvajte najmanje 15 minuta, mešajući često drvenom varjačom.

Poslužite toplo, dodajući malo svežeg bosiljka i posuto Carapelli maslinovim uljem na vrhu. I zapamtite, uvek sitnite svež bosiljak svojim rukama, a ne nožem!

Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt