Pappa Al Pomodoro
Ova kremasta čorba je pravo osveženje i može zameniti čitav obrok tokom letnjih dana. Ako imate bajatog hleba, pravo je vreme da ga iskoristite na najukusniji mogući način. Služi se u brojnim toskanskim restoranima, ali je, naravno, najukusnija kada je pripremite u domaćoj radinosti. Pogotovo što su vam svi sastojci veoma lako dostupni.
Ovaj recept je dovoljan za 4 porcije.
SASTOJCI
- 500 g iseckanog Mutti pelat paradajza (koji ne sadrži koricu) - poruči OVDE
- 250 g bajatog hleba iseckanog na manje komade
- 1 litra toplog bujona od povrća
- 4 čena belog luka, usitnjena
- Svež bosiljak, grubo iseckan
- 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja - poruči OVDE
- so i biber
Priprema:
Stavite komadiće bajatog hleba u veliku činiju i prelijte topli bujon preko njega, poklopite i stavite na stranu najmanje 1 sat.
Na srednje jakoj vatri u širokom loncu, sipajte Carapelli maslinovo ulje i na njemu malo izdinstajte beli luk. Dodajte Mutti pelat paradajz i prstohvat soli i bibera. Kuvajte oko 20 minuta.
Vratite se na hleb, koji je trebao da apsorbuje najveći deo bujona. Dodajte hleb u lonac, sa paradajzom, a prethodno ga iscedite malo rukom, kako bi se uklonio višak bujona. Kuvajte najmanje 15 minuta, mešajući često drvenom varjačom.
Poslužite toplo, dodajući malo svežeg bosiljka i posuto Carapelli maslinovim uljem na vrhu. I zapamtite, uvek sitnite svež bosiljak svojim rukama, a ne nožem!
Prijatno!