Panzerotti
Finih zalogaja od testa nikad dosta, pa vam predlažemo da odmah isprobate ove ukusne italijanske pancerote.
Sastojci:
Za testo:
250 g maslaca
2 dl jogurta
kesica praška za pecivo
1 kg brašna
2 dl mlake vode
2 kašičice soli
1 jaje
Za nadev:
250 g svežeg sira
1 jaje
150 g šunke
3 kašike kisele pavlake
100 g mariniranih Pronto šampinjona
kašičica sušenog peršuna
Za premazivanje:
100 g maslaca
2 jaja
Priprema:
Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Na sredini napravite udubljenje i u njega sipajte jogurt i istopljeni maslac. Dodajte jaje i umesite testo postepeno dodajući vode.
Sir izgnječite viljuškom, dodajte jaje, seckanu šunku, pavlaku i usitnjene šampinjone. Sve dobro promešajte. Testo tanko razvucite i secite na kvadrate željene veličine. Na sredinu stavite nadev, a krajeve savijte. Poređajte pancerote u podmazan pleh. Svaku premažite umućenim jajetom i prelijte kašičicom istopljenog maslaca.