najbolja ulja italije

Panzanella

Panzanella

Hrskavi hleb je ono nešto što ovu salatu čini posebnom.

Sastojci:

400 g Mutti pelata (možete da poručite OVDE)

100 g Il Capitano maslina (možete da poručite OVDE)

4-5 kriški hleba

1 kugla mocarele

1 manja glavica crnog luka

3 čena belog luka

100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete da poručite OVDE)

1 kašika Basso aceto balsamico (možete da poručite OVDE)

so

šaka svežeg bosiljka

Priprema:

Hleb isecite na kockice, prelijte mešavinom esktra devičanskog maslinovog ulja, belog luka i soli, promešajte, stavite na papir za pečenje i pecite na 200 stepeni 15-ak minuta povremeno mešajući. Kada hleb porumeni i postane hrskav izvadite ga i ostavite da se prohladi.

Crni luk iseckan na tanke rezance prelijte sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, balzamika i soli, promešajte pa ostavite da odstoji 15-ak minuta. U činiju za salatu stavite luk, masline seckane na kružiće, pelat, mocarelu seckanu na kockice, dodajte hleb i sve dobro promešajte. Dodajte svež bosiljak.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt