Panzanella
Hrskavi hleb je ono nešto što ovu salatu čini posebnom.
Sastojci:
400 g Mutti pelata (možete da poručite OVDE)
100 g Il Capitano maslina (možete da poručite OVDE)
4-5 kriški hleba
1 kugla mocarele
1 manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete da poručite OVDE)
1 kašika Basso aceto balsamico (možete da poručite OVDE)
so
šaka svežeg bosiljka
Priprema:
Hleb isecite na kockice, prelijte mešavinom esktra devičanskog maslinovog ulja, belog luka i soli, promešajte, stavite na papir za pečenje i pecite na 200 stepeni 15-ak minuta povremeno mešajući. Kada hleb porumeni i postane hrskav izvadite ga i ostavite da se prohladi.
Crni luk iseckan na tanke rezance prelijte sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, balzamika i soli, promešajte pa ostavite da odstoji 15-ak minuta. U činiju za salatu stavite luk, masline seckane na kružiće, pelat, mocarelu seckanu na kockice, dodajte hleb i sve dobro promešajte. Dodajte svež bosiljak.