najbolja ulja italije

Panzanella salata

Panzanella salata

Italijanska salata sa kockicama hleba - jedna je od najukusnijih koju ćete probati.

Pola vekne francuskog bageta (isečen na komade od 5 cm)

350 g čeri paradajiz

1 crveni luk, tanko narezan

1 glavica belog luka, presečenog po dužini

8 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

so, biber

60 g parmezana

240 g sveže mocarele

veza rukole

veza svežeg bosiljka

2 kašike Basso vinskog sirćeta (možete poručiti OVDE)

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U pleh stavite hleb, čeri paradajz, crni i beli luk sa 6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja, ½ kašičice soli i malo mlevenog crnog bibera. Pecite, protresajući pleh s vremena na vreme, dok hleb ne počne da dobija zlatnu boju, do 15 minuta.

Po sastojcima ravnomerno posipajte parmezan i nastavite da pečete, još desetak minuta. Izvadite pleh iz rerne i ostavite da se malo ohladi, oko 10 minuta. Dodajte mocarelu, rukolu i bosiljak. Prelijte sirćetom i sa 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, začinite sa pola kašičice soli i mešajte da se sjedini. Poslužite toplo.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt