Panzanella
Panzenella je toskanska salata sa hlebom, idealna za lagani obrok. Uz ohlađenu čašu vina i malo sunca, osetićete čari Mediterana.
Sastojci:
2 kašike Mutti pasata
1 kg svežeg paradajza
1 krastavac
100 g Il Capitano maslina
1 luk
šaka bosiljka
šaka peršuna
2 čena belog luka
2 kašike Basso aceto balsamico
pstohvat Azucar Demero smeđeg šećera
so i biber
1 vekna ćabate
Priprema:
Paradajz i krastavac iseckajte na kockice i stavite u veliku posudu. Umešajte sve preostale sastojke, osim hleba. Po ukusu dodajte začine. Ukoliko želite, možete dodati i malo limunovog soka.
Salatu u zatvorenoj posudi držite preko noći. Neposredno pre posluživanja, hleb iseckajte na manje komade i umešajte u salatu.