najbolja ulja italije

Palačinke sa spanaćem i pečurkama

Palačinke sa spanaćem i pečurkama

Palačinke punjene spanaćem i pečurkama, posute rendanim sirom, pravi su izbor za laganu večeru.
Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • 1 šolja integralnog brašna
  • 1/4kašičice soli
  • 3 jaja 
  • ½ šolje nemasnog mleka
  • 2 kašičice putera
  • 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 
  • 3 3/4šolje pečuraka (najbolje šampinjona)
  • 2/3šolje seckanog praziluka
  • 150g spanaća
  • 1/2l gazirane vode
  • 6 kašika tvrdog sira

 

Priprema:

Pomešajte brašno, so, jaja, mleko i puter i dobro izmutite mikserom ili ručno dok se dobije homogena smesa. Ostavite u frižideru na pola sata ili da prenoći.

Zagrejte Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje u velikom tiganju na umerenoj vatri i dodajte pečurke, praziluk, so i dinstajte mešajući, dok pečurke ne omekšaju i ispuste svoju tečnost. Dodajte spanać i nakon toga dinstajte još 5 minuta. Pokrijte da održava toplotu.

Od testa pravite palačinke na uobičajen način, da blago porumene sa obe strane. Kada palačinke budu spremne, svaku filujte smesom od pečuraka i spanaća. Preko narendajte tvrd sir po želji. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt