najbolja ulja italije

Paella Toscana

Paella Toscana

Ovo toskansko mediteransko jelo je idealno za sve koji vole bogate ukuse nastale kombinacijom izuzetno zdravih sastojaka. Možete ga pripremati i u vreme posta i tako obogatiti klasičnu posnu trpezu mediteranskim aromama i ukusima.

Prema originalnom receptu (koji možete promeniti u skladu sa dostupnim sastojcima) potrebno je:

•    300g smrznutog graška
•    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    ½ komorača, tanko narezanog
•    1 luk seckani
•    2 čena belog luka sitno iseckana
•    1 tikvica iseckana na kockice
•    600g mešanih vrsta ribe
•    24 školjke
•    Četiri Muti Pelata iseckanih
•    300g Riso Gallo integrale pirinča
•    ½ kašike aleve paprike
•    Nekoliko tračica šafrana natopljenih u 50ml tople vode
•    1 kašika usitnjenog peršuna
•    750 ml bujona od povrća
•    Morska so i mleveni biber

Priprema:

Zagrejte Carapelli ekstra devičansko ulje u velikoj šerpi. Dodajte beli luk, komorač i luk i pržite na laganoj vatri minut. Pospite alevom paprikom i dodajte seckani Mutti Pelat i dobro promešajte. Dodajte Riso Gallo integrale pirinač, šafran i bujon i ostaviti da proključa. Smanjite vatru i kuvajte lagano oko 25 minuta, a zatim dodajte ribu i na kockice iseckanu tikvicu. Kuvajte sve zajedno tri minuta, a zatim dodajte grašak, pola peršuna i još malo bujona ako je to potrebno. Mešajte lagano dok tekućina ne ispari i dok se riba sasvim ne skuva. Poslužite uz kriške limuna i crnog bibera. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt