Paelja sa škampima
Unesite malo mediteranske esktavagancije u svoj dan.
Sastojci:
12 svežih škampa
300 g Riso Gallo Arborio pirinča
2 paprike
1 crveni luk
2 čena belog luka
1 kocka povrćne supe
100 ml Mutti passata
100 ml belog vina
1,5 kašičice crvene mlevene paprike
2 kašičice kurkume
1 kašičica šafrana
so, biber
Ybarra ekstra devičansko maslinovo ulje
sveži peršun
Priprema:
Na ekstra devičanskom maslinovom ulju dinstajte crveni luk, dodajte beli luk i papriku naseckanu na kockice. Nakon pet minuta dodajte pirinač i sve zajedno mešati još nekoliko minuta. Dodajte vino i ostavite da ispari.
Zatim dolijte supu od povrćne kocke, tek toliko da pokrije pirinač i dodajte pasirani paradajz. Dodajte sve začine osim peršuna i pomešajte. Kuvajte na laganoj vatri, dolivajte supu po potrebi. Kad je pirinač na pola kuvan, poređajte škampe po površini i poklopite. Kuvajte dok pirinač ne bude potpuno gotov i dodajte svež peršun.