najbolja ulja italije

Paelja sa škampima

Paelja sa škampima

Unesite malo mediteranske esktavagancije u svoj dan.

Sastojci:

12 svežih škampa

300 g Riso Gallo Arborio pirinča

2 paprike

1 crveni luk

2 čena belog luka

1 kocka povrćne supe

100 ml Mutti passata

100 ml belog vina

1,5 kašičice crvene mlevene paprike

2 kašičice kurkume

1 kašičica šafrana

so, biber

Ybarra ekstra devičansko maslinovo ulje

sveži peršun

 

Priprema:

Na ekstra devičanskom maslinovom ulju dinstajte crveni luk, dodajte beli luk i papriku naseckanu na kockice. Nakon pet minuta dodajte pirinač i sve zajedno mešati još nekoliko minuta. Dodajte vino i ostavite da ispari.

Zatim dolijte supu od povrćne kocke, tek toliko da pokrije pirinač i dodajte pasirani paradajz. Dodajte sve začine osim peršuna i pomešajte. Kuvajte na laganoj vatri, dolivajte supu po potrebi. Kad je pirinač na pola kuvan, poređajte škampe po površini i poklopite. Kuvajte dok pirinač ne bude potpuno gotov i dodajte svež peršun.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt