najbolja ulja italije

Orecchiette (pasta ) sa komoračom, čilijem i šafranom

Orecchiette (pasta ) sa komoračom, čilijem i šafranom

Sastojci za 4 porcije:

  • 2 manja luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 mala ljuta paprika
  • 1 koren komorača sa zelenim lišćem
  • 100 g Mutti čeri paradajza
  • 400 g Orecchiette (pasta)
  • So
  • 25 ml Carapelli maslinovog ulja
  • 50 ml pernoda
  • 1 pakovanje šafrana u koncima
  • 150 ml bujona od povrća
  • Sveže mleveni biber

Priprema:

Luk oljuštiti i iseći na male kockice. Beli luk oljuštiti i iseći na tanke kolutiće. Ljutu papričicu iseći na pola po dužini, očistiti od semenki i sitno iseckati. Komorač oprati i obrisati, zeleni deo odseći i krupno naseckati, koren prepoloviti, odseći stabljike i iseći na tanke kolutove. Čeri paradajz iseći na polovine.

Orecchiette skuvati al dente prema uputstvu sa pakovanja u posoljenoj vodi. U međuvremenu zagrejati jednu kašiku ulja u tiganju. Dodati luk, beli luk, čili papriku, komorač i paradajz, dinstati 5 minuta na srednje jakoj temperaturi. Ugasiti pernodom. Dodati šafran, bujon i malo vrele vode u kojoj su se kuvale knedlice i ostaviti da se kuva 5-8 minuta. Knedle procediti i pomešati sa povrćem iz tiganja. Kratko zagrejati i doterati ukus solju i biberom. Servirati toplo, garnirati sa lišćem komorača i poprskati ostatkom maslinovog ulja.

Po porciji: 465 kcal/1960 kJ, 74 g ugljenih hidrata, 15 g belančevina, 9 g masti

Vreme za pripremu: 10 minuta
Vreme za izradu: 15 minuta

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt