Orecchiette (pasta ) sa komoračom, čilijem i šafranom
Sastojci za 4 porcije:
- 2 manja luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 mala ljuta paprika
- 1 koren komorača sa zelenim lišćem
- 100 g Mutti čeri paradajza
- 400 g Orecchiette (pasta)
- So
- 25 ml Carapelli maslinovog ulja
- 50 ml pernoda
- 1 pakovanje šafrana u koncima
- 150 ml bujona od povrća
- Sveže mleveni biber
Priprema:
Luk oljuštiti i iseći na male kockice. Beli luk oljuštiti i iseći na tanke kolutiće. Ljutu papričicu iseći na pola po dužini, očistiti od semenki i sitno iseckati. Komorač oprati i obrisati, zeleni deo odseći i krupno naseckati, koren prepoloviti, odseći stabljike i iseći na tanke kolutove. Čeri paradajz iseći na polovine.
Orecchiette skuvati al dente prema uputstvu sa pakovanja u posoljenoj vodi. U međuvremenu zagrejati jednu kašiku ulja u tiganju. Dodati luk, beli luk, čili papriku, komorač i paradajz, dinstati 5 minuta na srednje jakoj temperaturi. Ugasiti pernodom. Dodati šafran, bujon i malo vrele vode u kojoj su se kuvale knedlice i ostaviti da se kuva 5-8 minuta. Knedle procediti i pomešati sa povrćem iz tiganja. Kratko zagrejati i doterati ukus solju i biberom. Servirati toplo, garnirati sa lišćem komorača i poprskati ostatkom maslinovog ulja.
Po porciji: 465 kcal/1960 kJ, 74 g ugljenih hidrata, 15 g belančevina, 9 g masti
Vreme za pripremu: 10 minuta
Vreme za izradu: 15 minuta