najbolja ulja italije

Njoke sa bundevama, prazilukom i pinjolima

Njoke sa bundevama, prazilukom i pinjolima

Prava letnja delicija za sve koji vole da isprobavaju nove ukuse Italije…

Sastojci

•    5 manjih struka praziluka
•    bundeva
•    80 gr pančete iseckane na kockice
•    Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE)
•    so
•    biber
•    pinjoli
•    njoke

Priprema:

Narežite praziluk I bundevu u male kocke. Dinstajte kockice pančete na Carapelli ekstra devičanskom maslinovom ulju, dodajte praziluk i pustite da se dinsta 10 minuta. Dodajte, zatim, bundevu i pustite da krčka pet minuta. Dodajte so i biber po želji i kuvajte dok bundeva ne postane mekana, ali ne premekana. Dodajte pinjole. Skuvajte njoke, pa pomešajte sa umakom ... i uživajte!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt