najbolja ulja italije

Njoke od bundeve

Njoke od bundeve

Veoma zdrave i ukusne njoke od bundeve pravi su izbor za ovu jesen.

Sastojci:

1 kg hladnog pirea od bundeve

900 g brašna

2 velika jaja

125 g maslaca

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

ruzmarin

so, biber

parmezan

po želji beli luk i bosiljak

Priprema:

Bundevu ogulite i naseckajte na sitno, skuvajte je i napravite pire. Pire pre upotrebe ohladite. Ohlađenom pireu dodajte jaja, maslinovo ulje, so, biber i brašno. Zamesite testo. Ukoliko bude potrebno dodajte još malo brašna. Testo će biti pomalo lepljivo, ali ne sme vam se lepiti za ruke. Ostavite testo da odstoji pet minuta. U veći lonac stavite vodu i dobro posolite, pustite da malo proključa.

Testo pomoću brašna razvaljajte na debljinu oko 1 cm, zatim ga izrežite na trake debljine 1 cm, pa trake režite na male kockice takođe debljine oko 1 cm, pritom stalno brašnite površinu i testo kako biste olakšali posao. Njoke kuvajte u kipućoj vodi sve dok ne isplivaju na površinu.

U međuvremenu na maslacu popržite ruzmarin. Ukoliko želite možete dodati i malo naseckanog belog luka i bosiljka. Začinite po želji. Umakom prelijte njoke, pa posipajte parmezanom ili sirom po želji.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt