najbolja ulja italije

Neobični rižoto sa bundevom

Neobični rižoto sa bundevom

Priprema je krajnje jednostavna, a ukus osveženje za sva čula.

Sastojci:

1 luk

1 praziluk

1 šargarepa

800 g Riso Gallo arborio pirinač

250 g bundeve iseckane na kockice

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 šolja belog vina

3 šolje bujona od povrća

40 g putera

šaka suvog grožđa

morska so i biber

parmesan

Priprema:

U šerpicu stavite ekstra devičansko maslinovo ulje, pa dinstajte na srednjoj temperaturi luk, praziluk, komadiće bundeve i šargarepe. Kada povrće omekša dodajte arborio pirinač i pomešajte sa povrćem. Dodajte vino, pa kuvajte na laganoj vatri par minuta. Kada vino počne lagano da isprava počnite da dodajte topao bujon, malo po malo. Krenite sa pola šolje bujona, pa dodajte još kada deo ispari.

Kada se pirinač skuva dodajte puter i promešejte. Zatim dodajte i suvo grožđe, so i biber po ukusu i ostavite još kratko na šporetu. Služite odmah i pospite parmezanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt