najbolja ulja italije

Napravite pesto sos kao prave Italijanke

Napravite pesto sos kao prave Italijanke

Pesto sos je tradicionalni italijanski sos koji je neizostavan izbor svakog istinskog ljubitelja italijanske kuhinje. Veoma je osvežavajući, lagan, lako se priprema i može se koristiti na mnogo načina, kao preliv za špagete, pice, salate, krompir i dodatak jelima sa mesom. 

Postoji mnogo varijacija spravljanja ovog sosa i svi vrhunski italijanski šefovi kuhinje se utrkuju ko će napraviti bolji, ali postoje tipični sastojci tradicionalnog pesta, a to su svež bosiljak, pinjoli, beli luk, ekstra devičansko maslinovo ulje, parmezan, so i biber.

 

 

Potrebno vam je:


•    2 grančice svežeg bosiljka
•    1dl Carapelli BIO ORGANIC ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    100 grama sitno iseckanih pinjola 
•    nekoliko čena belog luka
•    100 grama parmezana
•    so i biber po ukusu

Priprema:

Sve sastojke izmiksajte u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu. Sos možete čuvati u teglici u frižideru, ne duže od nedelju dana.
 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt