Napravite pesto sos kao prave Italijanke
Pesto sos je tradicionalni italijanski sos koji je neizostavan izbor svakog istinskog ljubitelja italijanske kuhinje. Veoma je osvežavajući, lagan, lako se priprema i može se koristiti na mnogo načina, kao preliv za špagete, pice, salate, krompir i dodatak jelima sa mesom.
Postoji mnogo varijacija spravljanja ovog sosa i svi vrhunski italijanski šefovi kuhinje se utrkuju ko će napraviti bolji, ali postoje tipični sastojci tradicionalnog pesta, a to su svež bosiljak, pinjoli, beli luk, ekstra devičansko maslinovo ulje, parmezan, so i biber.
Potrebno vam je:
• 2 grančice svežeg bosiljka
• 1dl Carapelli BIO ORGANIC ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 100 grama sitno iseckanih pinjola
• nekoliko čena belog luka
• 100 grama parmezana
• so i biber po ukusu
Priprema:
Sve sastojke izmiksajte u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu. Sos možete čuvati u teglici u frižideru, ne duže od nedelju dana.