Naćosi sa povrćem na italijanski način
Iako ovo jelo nije tipično za mediteranske krajeve, Italijani su i u njega utkali svoj kulibarski šarm.
Sastojci:
250 g kukuruznog tortilja čipsa
200 g topivog sira
150 g kukuruza iz konzerve
100 g Il Capitano zelenih maslina
pola glavice ljubičastog luka
300 ml Mutti čeri
2 kašike kisele pavlake
so i čili začin
Priprema:
Narendajte topivi sir po izboru, kukuruz izvadite i ocedite, a ostalo povrće iseckajte. U činiji pomešajte svo povrće i začinite ga po ukusu, pa polovinu tortilja čipsa poređajte na pleh i pospite sa pola količine povrća i pola količine sira. Zatim to ponovite sa preostalim čipsom, povrćem i sirom i stavite u rernu koju ste zagrejali na 200°C, na 10-tak minuta, dok se sir ne istopi. Kada se prohladi, na sredinu stavite dve kašike kisele pavlake i servirajte.