Naćos sa crvenim pasuljem sa dodirom mediterana
Ovo pikantno meksičko jelo, uz savršeni dodir mediteranske kuhinje, zajgrejaće vas fino ovih dana.
Sastojci:
150 g naćosa (kukuruznog tortilja čipsa)
125 ml Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE)
200 g telećeg mlevenog mesa
7 kašika Mutti pasiranog paradajza u briku (možete poručiti OVDE)
5 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
1 crni luk
2 čena belog luka
100 g Il Capitano kukuruza u zrnu (možete poručiti OVDE)
ljuta ili slatka paprika u prahu (po želji)
začini po želji – kumin, celer u prahu, beli luk u granulama, biber, đumbir, so
ementaler, čedar, gauda ili kačkavalj za posipanje
Priprema:
Procedite pasulj, ostavljajući malo vode u kojem je bio i promešajte sa dve do tri kašike paradajz pirea, soli i celera u prahu ili belog luka u prahu. Zagrejte na jakoj temperaturi i kuvajte kratko, dok se sos od pasulja se ne zgusne.
Posebno iseckajte crni luk i dva čena belog luka i propržite ih na ekstra devičanskom maslinovom ulju dok ne postanu zlatne boje. Dodajte mleveno meso, kukuruz, začine, so i preostali paradajz pire i mešajte, dinstajući na laganoj vatri.
Sipajte u vatrostalnu posudu pola kukuruznog tortilja čipsa, rasporedite preko njega pola nadeva. Stavite preostali čips i preko njega drugi deo nadeva.
Pospite narendanim sirom po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok se kačkavalj ne istopi I dobije zlatastu boju.