Mutti pikantna čorba za dane posta
Ako mislite da posna kuhinja ne može biti atraktivna, evo našeg predloga da vas razuverimo. Ukus je jako prefinjen i pikantan.
Sastojci:
1 kg Mutti passata
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
mleveni biber
1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
kašičica mlevene čili paprike
2 dl supe od povrća
4 šolje vode
Priprema:
Glavice crnog luka isecite na kolutove, pa kolutove odvojite na prstenove i zapecite na laganoj vatri u rerni. Tri čena belog luka iseckajte i dodajte crnom luku. U posudi dinstajte pasirani paradajz sa ekstra devičanskim maslinovim uljem. Dodajte crni i beli luk. Pospite preko pola kašičice mlevenog bibera, i jednu ravnu kašiku smeđeg šećera.
Dodajte jednu šolju (2dl) supe od povrća i 4 šolje vode. Sve to kuvajte pola sata u pola litre vode. I tako Pustite da provri pa tek onda dodajte so i čili papriku po ukusu. Smanjite temperaturu na pola pa pustite da se kuva još 15 minuta.