najbolja ulja italije

Mutti lazanje sa bundevom i spanaćem

Mutti lazanje sa bundevom i spanaćem

 

Bogate antioksidansima, jakih boja, predivnog ukusa – u ove lazanje ćete se zaljubiti. Uparite ih sa čašom vina i imaćete kompletan užitak.

Sastojci:

•    850g bundeve, ljuštene, narezane na ½ cm debele kriške (sačuvajte semenke bundeve za naredni recept koji ćemo podeliti sa vama)
•    560g Mutti Passata
•    1 ½ kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
•    so i biber
•    blitva, grubo naseckana
•    60g maslaca
•    3 zgnječena čena belog luka
•    1/3 šoljice brašna
•    3 šoljice mleka
•    50g parmezana, sitno narendanog
•    ½ kašičice muskatnog oraščića
•    250g sušenih listova za lazanje
•    260g pečene paprike
•    1 ½ šoljice sira za pizzu

 

Priprema:

1. Prethodno zagrejte rernu na 180 ° C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Rasporedite bundeve u jednom sloju, da ne bude prostora. Prelijte Carapelli ekstradevičanskim maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Pecite 15 minuta ili dok ne omekša. Stavite na stranu.

2. Stavite seckanu blitvu u vatrostalnu činiju. Pokrijte i pecite na visokoj temperaturi 3 minuta ili dok omekša. Ohladite malo, istisnite višak vode. Stavite na stranu.

3. Pomešajte maslac i beli luk u velikoj činiji. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok ne provri. Dodajte brašno i kuvajte i dalje, mešajući, oko jednog minuta. Sklonite sa vatre. Lagano dodajte mleko u tu smesu. Vratite na srednje jaku vatru. Kuvajte, mešajući oko osam minuta ili dok umak uzavre i zgusne se. Skinite posudu s vatre i umešajte u to parmezan i muskatni oraščić. Stavite na stranu.

4. Lagano premažite 6 cm duboku, veliku, vatrostalnu posudu za lazanje. Sipajte 1/3 Mutti passate. Pokrijte slojem lazanja listova. Pospite polovinu preostale Mutti passate preko lazanja listova. Stavite paprike preko umaka. Stavite bundeve preko paprike. Stavite blitvu preko bundeve. Pospite ¾ šoljice umaka od sira preko blitve. Ponovite postupak još jednom počevši od kora za lazanje. Završite korama za lazanje, a zatim pospite preostalim umakom od sira. Pospite pizza sirom.

5. Prekrijte labavo folijom. Pecite 20 minuta. Uklonite foliju i pecite još 20 minuta ili dok vrh ne postane zlatno žute boje. Ostavite da odstoji 10 minuta pre posluživanja. Prijatno!
Savet: Umesto bundeve možete koristiti i krompir.
 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt