najbolja ulja italije

Musaka sa paradajzom

Musaka sa paradajzom

Evo jednog predloga za pravi balansirani obrok, koji će posebno obradovati ljubitelje paradajza.

Sastojci:

1 kg Mutti pelat

5 kuvanih jaja

125 g maslaca + malo za podmazivanje

veza peršuna

prezle

so, biber

 

Priprema:

Maslac dobro zagrejte i pomešajte sa seckanim peršunom. Vatrostalnu posudu podmažite maslacem, pa pospite prezle i naizmenično ređajte pelat i jaja sečena na kolutove, a svaki red prelijte rastopljenim maslacem s peršunom i prezlama.

Poslednji red treba da bude red paradajza. Malo ga pospite preostalim rastopljenim maslacem. Pecite oko 25 minuta na 180-200 stepeni.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt