Mlaka salata od sočiva sa renom i pečurkama
Sastojci za 4 porcije:
• 150 gr crvenog sočiva
• So
• 6 kašika Bertolli extra devičanskog maslinovog ulja
• 2 kašike soka od jabuke
• 1 kašika balzamiko sirćeta
• Mleveni biber
• 4 kajsije
• 2 kašike gustog soka od agave
• 300 g mešanih pečurki
• 100 g praziluka
• 2 struka timijana
• 2 kašike margarina
• Po želji sveži ren
Priprema:
1. Crveno sočivo skuvati u posoljenoj vodi al dente, prema uputstvu sa pakovanja. 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja pomešati sa sokom od jabuke i balzamiko sirćetom. Sočivo procediti i pomesati sa pripremljenom marinadom. Dodati so i biber po ukusu.
2. Kajsije oprati, obrisati, izvaditi koštice i iseći na četvrtine. Poprskati ekstra devičanskim maslinovim uljem i peći na gril tiganju. Nakon toga kajsije izvaditi, poprskati sokom od agave i začiniti sa morskom solju.
3. Pečurke očistiti i oprati, iseći na četvrtine ili na kolutove, prema veličini. Praziluk očistiti, oprati i iseći na tanke kolutove. Počupati listiće timijana. Margarin otopiti i propržiti pečurke na jačoj temperaturi. Dodati timijan i praziluk, so i biber.
4. Sočivo servirati na tanjiru pomoću okrugle modle, obložiti pečurkama i kajsijama, garnirati i posuti sveže rendanim renom po želji. Poprskati preostalim ekstra devičanskim maslinovim uljem.
Po porciji: 425 kcal/1790 kJ, 32 g ugljenih hidrata, 13 g belančevina, 26 g masti
Vreme za pripremu: 10 minuta
Vreme za izradu: 10 minuta