najbolja ulja italije

Mlaka salata od sočiva sa renom i pečurkama

Mlaka salata od sočiva sa renom i pečurkama

Sastojci za 4 porcije:

 

•    150 gr crvenog sočiva
•    So
•    6 kašika Bertolli extra devičanskog maslinovog ulja
•    2 kašike soka od jabuke
•    1 kašika balzamiko sirćeta
•    Mleveni biber
•    4 kajsije
•    2 kašike gustog soka od agave
•    300 g mešanih pečurki
•    100 g praziluka
•    2 struka timijana
•    2 kašike margarina
•    Po želji sveži ren

Priprema:

1.    Crveno sočivo skuvati u posoljenoj vodi al dente, prema uputstvu sa pakovanja. 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja pomešati sa sokom od jabuke i balzamiko sirćetom. Sočivo procediti i pomesati sa pripremljenom marinadom. Dodati so i biber po ukusu.
2.    Kajsije oprati, obrisati, izvaditi koštice i iseći na četvrtine. Poprskati ekstra devičanskim maslinovim uljem i peći na gril tiganju. Nakon toga kajsije izvaditi, poprskati sokom od agave i začiniti sa morskom solju.
3.    Pečurke očistiti i oprati, iseći na četvrtine ili na kolutove, prema veličini. Praziluk očistiti, oprati i iseći na tanke kolutove. Počupati listiće timijana. Margarin otopiti i propržiti pečurke na jačoj temperaturi. Dodati timijan i praziluk, so i biber.
4.    Sočivo servirati na tanjiru pomoću okrugle modle, obložiti pečurkama i kajsijama, garnirati i posuti sveže rendanim renom po želji. Poprskati preostalim ekstra devičanskim maslinovim uljem.

Po porciji: 425 kcal/1790 kJ,  32 g ugljenih hidrata, 13 g belančevina, 26 g masti

Vreme za pripremu: 10 minuta
Vreme za izradu: 10 minuta

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt