Mini kiš sa tunjevinom
Probajte kiš spremljen na malo drugačiji način.
Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
125 g putera
1 žumance
Za fil:
1 pakovanje Il Capitano tunjevine
400 g spanaća
3 jaja
150 ml pavlake
1.5 dl mleka
1 čen belog luka
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog ulja
mirođija, so po ukusu
Priprema:
Brašno, puter, žumance, malo soli i 3 kašike vode dobro izmešajte u posudi, pa potom umesite glatko testo. Tako pripremljeno testo umotajte u foliju i ostaviti u frižideru na pola sata. Spanać operite i iseckajte, pa ga propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Potom dodajte sitno seckani beli luk i pržite dok spanać ne omekša.
Kada spanać bude gotov, stavite ga u rešetkastu posudu da se ocedi i nakon toga izmešajte ga sa umućenim jajima, mlekom, pavlakom, tunjevinom i mirođijom.
Testo podelite na manje delove i istanjiti oklagijom. Testo stavljajte u modle za pečenje i bočne strane obložite istanjenim testom (ostavite malo duže od ivica kako biste mogli da prekrijete fil). Preko testa nanesite pripremljen fil i ravnomerno ga rasporedite. Poklopite fil sa testom sa bočnih strana i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.