najbolja ulja italije

Minestrone čorba

Minestrone čorba

Ova italijanska čorba je zdrava i ukusna, puna vitamina i dekorativnih boja. Za nju, zapravo, ne postoji identičan recept, ali Vam predstavljamo jedan koji se u Italiji najčešće upotrebljava:

Sastojci:
•    100 ml Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
•    Mutti pelat
•    beli luk, 3 čena
•    crveni luk, 1 glavica
•    šargarepa, 2 komada
•    2 grančice celera
•    tikvica, 1 komad, srednje veličine
•    praziluk, 1 komad, manji
•    crveni pasulj, 1/2 limenke
•    kelj, 2 manja lista
•    morska so
•    biber
•    bujon, pileći ili juneći, 1,5 litar
•    testenina, 50 gr (opciono)
•    parmezan, 5 kašika, opciono
•    origano začin
•    bosiljak začin

Priprema:

Svo povrće dobro operite i iseckajte na kockice srednje veličine. Uzmite veći lonac i sipajte maslinovo ulje. Zagrejte. Dodajte sveže povrće i ostavite da se dinsta oko 10 minuta. Dodajte oko 1,5 l vode (opciono možete dodati pileći ili juneći bujon). Pustite da provri i kuvajte oko 15 minuta. Usitnite paradajz pelat i dodajte u čorbu. Dodajte i crveni pasulj iz konzerve. Kuvajte još 10 minuta. Proverite da li je tvrđe povrće kuvano. Listove kelja isecite na sitne trake. Dodajte kelj i smanjite temperaturu. Opciono dodajte testeninu. Ostavite na vatri još 5 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu. Skinite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta. Služiti toplo. Opciono dodajte parmezan. Dodajte malo Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt