Milanski minestrone
Jedno toplo okrepljenje u vidu čuvene italijanske čorbe nikada nije na odmet.
Sastojci:
1/2 l bistre supe
200 g Mutti pelat
200 g Riso Gallo pirinča
150 g pasulja
100 g špargli
100 g slanine
80 g narendanog parmezana
1 celer
1 praziluk
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
3 šargarepe
2 krompira
2 tikvice
lovorov list
ruzmarin, bosiljak, peršun
so i biber
puter
Priprema:
Tanko nasecite slaninu, pa je prodinstajte sa lukom i prazilukom, a zatim dodajte naseckani celer, tikvice, špargle, šargarepu, krompir i pasulj. Posolite i pobiberite, pa uz neprestano mešanje dodajte začinske trave. Na kraju dodajte pelat i prelijte supom. Poklopite i nastavite sa kuvanjem dok pasulj ne omekša, a tada dodajte pirinač. Poslužite uz narendani parmezan.