najbolja ulja italije

Milanski minestrone

Milanski minestrone

Jedno toplo okrepljenje u vidu čuvene italijanske čorbe nikada nije na odmet.

Sastojci:

1/2 l bistre supe

200 g Mutti pelat

200 g Riso Gallo pirinča

150 g pasulja

100 g špargli

100 g slanine

80 g narendanog parmezana

1 celer

1 praziluk

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

3 šargarepe

2 krompira

2 tikvice

lovorov list

ruzmarin, bosiljak, peršun

so i biber

puter

 

Priprema:

Tanko nasecite slaninu, pa je prodinstajte sa lukom i prazilukom, a zatim dodajte naseckani celer, tikvice, špargle, šargarepu, krompir i pasulj. Posolite i pobiberite, pa uz neprestano mešanje dodajte začinske trave. Na kraju dodajte pelat i prelijte supom. Poklopite i nastavite sa kuvanjem dok pasulj ne omekša, a tada dodajte pirinač. Poslužite uz narendani parmezan.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt