najbolja ulja italije

Mesne polpete u sosu od paradajza

Mesne polpete u sosu od paradajza

Najbolje je lagano ispraćati zimu čuvenim italijanskim aromatičnim mesnatim polpetama.

Sastojci:

 

Priprema:

U posudu stavite meso pa dodajte hleb koji ste umočili u hladnu vodu i procedili. Smesi dodajte so, biber i seckani peršun. Sitno seckani luk propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju te dodajte u smesu i sve dobro izmešajte. Oblikujte smesu u male polpete (loptice) i pržite na tiganju na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Ostatak sitno seckanog luka propržite na maslinovom ulju, dodajte beli luk rezan na listiće i začinite sa smeđim šećerom, solju, biberom i dodajte polpu. Kada je sos prokuvan dodajte malo vode, svež bosiljak i kratko prokuvajte.

Sos izlijte u vatrostalnu posudu i posložite polpete. Na svaku polpetu stavite malo parmezana i pecite na 180 stepeni. Polpete izvadite kada se sir rastopio i poprimio zlatno žutu boju.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt