Mediteranski riblji gulaš
Iako ovo jelo zahteva malo više vremena za pripremu, svaki uložen trud višestruko će se isplatiti.
Sastojci:
- 1-1.5 kg mešane ribe
- 1 kg crvenog luka
- biber u zrnu
- list lovora
- 3 ljute papričice
- 2 kašike Mutti paradajz pirea
- 3 dl belog vina
- 1 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- mlevena paprika
- so, mleveni biber
Priprema:
Sitno iseckan luk propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju da potpuno omekša, dodajte biber u zrnu, lovorov list i ljutu papričicu, iseckanu na komadiće. Sve to dinstajte oko sat vremena, uz povremeno dodavanje tople vode, tako da luk postane kašast.
Smesu potom posolite, promešajte i propasirajte. U propasiranu tečnost dodajte paradajz pire, iseckane papričice i vino. Kuvajte oko 20 minuta.
Dodajte krupno isečene komade ribe, ako je neophodno i malo vode i kuvajte još 20 minuta na laganoj vatri, bez mešanja. Na kraju dodajte mleveni biber i papriku i kuvajte još 10 minuta.