najbolja ulja italije

Mediteranski riblji gulaš

Mediteranski riblji gulaš

Iako ovo jelo zahteva malo više vremena za pripremu, svaki uložen trud višestruko će se isplatiti.

Sastojci:

 

Priprema:

Sitno iseckan luk propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju da potpuno omekša, dodajte biber u zrnu, lovorov list i ljutu papričicu, iseckanu na komadiće. Sve to dinstajte oko sat vremena, uz povremeno dodavanje tople vode, tako da luk postane kašast.

Smesu potom posolite, promešajte i propasirajte. U propasiranu tečnost dodajte paradajz pire, iseckane papričice i vino. Kuvajte oko 20 minuta.

Dodajte krupno isečene komade ribe, ako je neophodno i malo vode i kuvajte još 20 minuta na laganoj vatri, bez mešanja. Na kraju dodajte mleveni biber i papriku i kuvajte još 10 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt