najbolja ulja italije

Mediteranski brusketi

Mediteranski brusketi

Stigli su Vam nenajavljeni gosti? Obradujte ih ukusnim mediteranskim brusketima!
Potrebno je:

  • 150 g maslaca,
  • 2-3 kašike vegete,
  • 1 francuski hleb,
  • 100 ml Mutti Passate,
  • 250 g gaude ili ementalera u komadu

 

Priprema:

Omekšali maslac dobro promešajte s Vegetom. Hleb narežite na kriške debljine do 1,5 cm, pa svaku u tankom sloju premažite pripremljenom smesom. Potom premažite passatom i pospite narendanim sirom. Kriške posložite u tepsiju i stavite u prethodno zagrejanu rerun na 220°C 5 minuta. Kriške potom možete obogatiti svežim paradajzom ili peršunom. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt