najbolja ulja italije

Mediteranska salata od pečenog krompira

Mediteranska salata od pečenog krompira

 

Salata sa pečenim krompirom i ukusnim prelivom koji je puno lakši od majoneza i ostalih dodataka koji se obično koriste za salate, ostaviće vas bez daha...

 

Sastojci:

 

Za preliv:

Priprema:

Skuvajte krompir. Zagrejte rernu na najjače. Poređajte krompir u pleh.  
Izmešajte zajedno ostatak sastojaka (ne sastojke za preliv) i premažite ih preko krompira.
Ubacite krompir u rernu i pecite uz povremeno okretanje, sve dok ne omekša i lagano porumeni, oko 6 do 8 minuta.
Izvadite krompir i stavite u veliku činiju.
Izmešajte sastojke za preliv i prelijte preko krompira.
Poslužite toplo, prekriveno tanko isečenim gorgonzola sirom. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt