Mediteranska salata od pečenog krompira
Salata sa pečenim krompirom i ukusnim prelivom koji je puno lakši od majoneza i ostalih dodataka koji se obično koriste za salate, ostaviće vas bez daha...
Sastojci:
- 1 kg crvenog krompira, opranog, osušenog i isečenog
- 1/3 šoljice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 kašičica italijanskog začina
- sok od 1/2 limuna
- so i biber
Za preliv:
- 1/3 šoljice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 4 kašike belog balzamika
- so i biber
- 1/3 šoljice naseckanog svežeg peršuna
- 3 kašike seckanih kapara
- 10 crnih maslina, sitno iseckanih
- Po želji gorgonzola sir
Priprema:
Skuvajte krompir. Zagrejte rernu na najjače. Poređajte krompir u pleh.
Izmešajte zajedno ostatak sastojaka (ne sastojke za preliv) i premažite ih preko krompira.
Ubacite krompir u rernu i pecite uz povremeno okretanje, sve dok ne omekša i lagano porumeni, oko 6 do 8 minuta.
Izvadite krompir i stavite u veliku činiju.
Izmešajte sastojke za preliv i prelijte preko krompira.
Poslužite toplo, prekriveno tanko isečenim gorgonzola sirom. Prijatno!