Mediterana špageti
Potrebno je:
- 160 g lignji,
- 150 g očišćenog i oljuštenog škampa,
- 1 čen belog luka,
- 1/2 vlašca,
- 2-3 kašike belog vina,
- 125 g Mutti Polpa - sitno naseckanog paradajza,
- 1/2 kašike seckanog vlašca,
- Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje,
- so
Priprema:
Sitno iseckati beli luk i vlašac i dinstati ih u tiganju sa malo ulja, dodajući nekoliko kašika vina. Neka vino ispari, pa dodati Mutti Polpa - sitno naseckan paradajz. Posolite i pržite 15 minuta. Zatim dodajte škampe. U ovom trenutku, otkrije tiganj i pustite da kuva još 5 minuta.
Kuvajte lignje u slanoj vodi, ocedite kada budu gotove i kuvajte nekoliko minuta u tiganju sa sosom.
Pospite vlašac na vrh i poslužite. Prijatno!