najbolja ulja italije

Mediterana špageti

Mediterana špageti

Potrebno je:

  • 160 g lignji,
  • 150 g očišćenog i oljuštenog škampa,
  • 1 čen belog luka,
  • 1/2 vlašca,
  • 2-3 kašike belog vina,
  • 125 g Mutti Polpa - sitno naseckanog paradajza,
  • 1/2 kašike seckanog vlašca,
  • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje,
  • so

 

Priprema:

 

Sitno iseckati beli luk i vlašac i dinstati ih u tiganju sa malo ulja, dodajući nekoliko kašika vina. Neka vino ispari, pa dodati Mutti Polpa - sitno naseckan paradajz. Posolite i pržite 15 minuta. Zatim dodajte škampe. U ovom trenutku, otkrije tiganj i pustite da kuva još 5 minuta.
Kuvajte lignje u slanoj vodi, ocedite kada budu gotove i kuvajte nekoliko minuta u tiganju sa sosom.
Pospite vlašac na vrh i poslužite. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt