najbolja ulja italije

Mediteran na Vašem stolu: Punjene lignje

Mediteran na Vašem stolu: Punjene lignje

Potrebno vam je: 


•    1 kg svežih lignji
•    50 ml Carapelli maslinovog ulja
•    200 g kuvanog Riso Gallo pirinča
•    15 g prezli
•    100 ml vina
•    2 kašičice vegete
•    50 ml vode
•    80 g pršute
•    2 kašičice iseckanog peršuna
•    2 čena belog luka
•    Pola kašičice mlevenog crnog bibera


Priprema:


Lignje očistite, operite, dobro osušite na papirnatom ubrusu, a potom odvojite krakove.
Pirinač, sitno narezanu pršutu, peršun, isitnjeni beli luk, biber i sitno narezane krakove dobro izmešajte. Ovim nadevom napunite lignje, a otvore zatvorite čačkalicama.
U činiji na maslinovom ulju pecite pripremljene lignje dok ne dobiju lepu rumenu boju. Pospite ih prezlama, vegetom i zalijte vinom. Kratko prokuvajte i dodajte vodu. Začinite omiljenim prelivom. Uživajte u ovom neverovatno ukusnom mediteranskom specijalitetu!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt