Mediteran na Vašem stolu: Punjene lignje
Potrebno vam je:
• 1 kg svežih lignji
• 50 ml Carapelli maslinovog ulja
• 200 g kuvanog Riso Gallo pirinča
• 15 g prezli
• 100 ml vina
• 2 kašičice vegete
• 50 ml vode
• 80 g pršute
• 2 kašičice iseckanog peršuna
• 2 čena belog luka
• Pola kašičice mlevenog crnog bibera
Priprema:
Lignje očistite, operite, dobro osušite na papirnatom ubrusu, a potom odvojite krakove.
Pirinač, sitno narezanu pršutu, peršun, isitnjeni beli luk, biber i sitno narezane krakove dobro izmešajte. Ovim nadevom napunite lignje, a otvore zatvorite čačkalicama.
U činiji na maslinovom ulju pecite pripremljene lignje dok ne dobiju lepu rumenu boju. Pospite ih prezlama, vegetom i zalijte vinom. Kratko prokuvajte i dodajte vodu. Začinite omiljenim prelivom. Uživajte u ovom neverovatno ukusnom mediteranskom specijalitetu!