najbolja ulja italije

Marinirani patlidžan u teglama (Melanzane Sott'aceto)

Marinirani patlidžan u teglama (Melanzane Sott'aceto)

I kada prave zimnicu, Italijani to čine na njima svojstven poseban način. Evo u čemu je njihova tajna.

Sastojci:

6 kg patlidžana

2 glavice belog luka

3 lovorova lista

300 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

750 ml sirćeta

1.5 l vode

1 kašika bibera u zrnu

so

 

Priprema:

Oljuštite patlidžan i isecite na krugove, debljine 1 cm. Posolite ih i ostavite nekoliko sati. Ocedite vodu i operite ih. Poređajte u odgovarajuću posudu i prelijte smesom od vode i sirćeta. Kuvajte dok ne omekšaju.

Izvadite ih i stavite da se cede 10-12 sati. Poređajte ih u tegle i između njih stavljate zrna bibera, čenove belog luka i parčiće lovorovog lista. Nakon 2-3 reda prelivajte sa 1 kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja. Zatvorite poklopcem i čuvajte na prohladnom mestu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt