najbolja ulja italije

Marinirane tikvice

Marinirane tikvice

Ovaj aromatičan specijalitet lako će se slagati uz svako jelo.

Sastojci:

400 g tikvica

2 dl Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

0,25 dl Basso aceto balsamico (možete poručiti OVDE)

2 čena belog luka

8 listova bosiljka

4 lista žalfije

manja vezica vlašca

1 kašičica ruzmarina

so, biber u zrnu

Priprema:

Tikvice operite, isecite ih na kolutove, svaku pomalo posolite i stavite na krpu, pa ih krpom i prekrijte, kako bi upile višak vode. Ostavite ih tako dvadesetak minuta.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pek papiru pecite tikvice oko 20 minuta.

Za marinadu pomešajte začinsko bilje, ulje i balzamiko, posolite i pobiberite. Potom dodajte naseckani beli luk. Pečene tikvice pomešajte s marinadom, i ostavite ih da odstoje nekoliko sati na hladnom mestu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt