Marinirane tikvice
Ovaj aromatičan specijalitet lako će se slagati uz svako jelo.
Sastojci:
400 g tikvica
2 dl Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
0,25 dl Basso aceto balsamico (možete poručiti OVDE)
2 čena belog luka
8 listova bosiljka
4 lista žalfije
manja vezica vlašca
1 kašičica ruzmarina
so, biber u zrnu
Priprema:
Tikvice operite, isecite ih na kolutove, svaku pomalo posolite i stavite na krpu, pa ih krpom i prekrijte, kako bi upile višak vode. Ostavite ih tako dvadesetak minuta.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pek papiru pecite tikvice oko 20 minuta.
Za marinadu pomešajte začinsko bilje, ulje i balzamiko, posolite i pobiberite. Potom dodajte naseckani beli luk. Pečene tikvice pomešajte s marinadom, i ostavite ih da odstoje nekoliko sati na hladnom mestu.