najbolja ulja italije

Marinirane pečurke u ekstra devičanskom maslinovom ulju

Marinirane pečurke u ekstra devičanskom maslinovom ulju

Evo bez čega Italijani ne mogu zamisliti svoju kuhinju.

Sastojci:

Napomena: Mera je za 1 litar sirćeta i povećava se sa svakim litrom a može se u njoj izmarinirati i njome zaliti oko 5 kg pečuraka

1 l belog sirćeta

1/2 l vode

30 g soli

80 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 kesica bibera u zrnu

5 velikih lovorovih listova

1 dl Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja

željena količina šampinjona ili mladih vrganja

Priprema:

U šerpu ulijte sirće, vodu, dodajte so, smeđi šećer, biber i lovor, pa ostavite da provri. Pečurke očistite i po želji ostavite ih cele ili seckajte na deblje listiće. Vrganj se na ovaj način marinira isključivo isečen, dok šampinjoni mogu biti i sečeni i celi.

Kad je marinada provrela u nju polako spuštajte pečurke, kuvajte ih 3-4 minuta i rešetkastom kašikom prebacujte u tegle. Kada završite mariniranje preostalom tečnošću zalijte tegle, dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje i vruće ih dobro zatvorite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt