najbolja ulja italije

Marinirane crne masline i feta

Marinirane crne masline i feta

Antipasti su uvek rado viđeni na trpezi, pogotovo u toplim, letnjim danima, i idealni su kao predjelo ili kao mali zalogaji uz koktele. Odlična su grickalica za iznenadne goste kada ih nanesete preko prepečenog hleba. Zato vam predstavljamo dva jednostavna i zdrava recepta kako da napravite marinadu za feta sir i crne masline.

Marinirana feta

Sastojci

•    500 gr feta sira, 
•    1/2l Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
•    majčina dušica, 
•    bosiljak, 
•    peršun, 
•    origano, 
•    ruzmarin
•    4 čena belog luka
•    2 sveže crvene ljute papričice ili par komada maslina
•    grančica svežeg timijana
•    2 lista lovora
•    kašičica bibera u zrnu

Priprema

Luk oljuštite i sitno iseckajte. Papričicu takođe isecite sitno, kao i listiće timijana i ruzmarina. Sir isecite na kocke veličine zalogaja. Začine sipajte u tanjir i promešajte. Kockice sira uvaljajte sa svih strana dobro u začine, i ređajte u teglu. Ponegde između sira stavite koju ljutu papričicu ili masline i listiće svežeg bosiljka. Nastavite da ređate dok vam ne ponestane mesta u tegli. Na kraju, sve zalijte Carapelli maslinovim uljem do samog vrha. Dobro zatvorite teglu i ostavite na tamnom i hladnom mestu minimun 7 dana, ali ne u frižideru. Prijatno!

Marinirane masline

Sastojci

 

Način pripreme

Masline isperite u mlakoj vodi, ocedite i osušite. Limun izrežite na manje komadiće, beli luk usitnite, kao i lovor i majčinu dušicu.

Začine rasporedite u tegle, tako da ih stavite na dno, napunite maslinama i na vrh opet stavite začine.

U svaku teglu ulijte 2 kašike sirćeta i ulja toliko da masline budu prekrivene. Tegle čvrsto zatvorite. Ostavite masline da se mariniraju 30 dana.  

Uživajte u ukusima Mediterana!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt