Marinara sos od paradajza za špagete
Osim što je brzo i jednostavno za tople letnje dane, ovo je i jedan od osnovnih sastojaka italijanske kuhinje.
Sastojci:
1 konzerva Mutti pelata (400 g)
1 mala glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2-3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 karanfilić
nekoliko listova svežeg bosiljka
so, biber
Priprema:
Na ekstra devičanskom maslinovom ulju kratko propržite iseckan crni luk, dodajte iseckani beli luk i odmah potom pelat paradajz. Sve posolite, pobiberite, dodajte karanfilić i kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte bosiljak da ne bi previše izgubio aromu prilikom kuvanja.
Gotov sos koristite kao preliv za špagete ili neku drugu testeninu, ili kao sos uz pohovano meso ili ćufte.