Mafaldine sa povrćem u mirišljavom sosu od limuna
Fuzija mirisa, boja i ukusa za prohladno novembarsko veče.
Sastojci:
400 g Rummo Mafaldine
300 g La Perla šampinjona
1 glavica luka
1 čen belog luka
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
so, biber
1 kašika sušenog origana
200 ml bujona od povrća
1 kašika soka od limuna
250 ml neutralne pavlake
300 g brokolija
½ vezice peršuna
1 kašičica narendane kore od limuna
Priprema:
Pečurke grubo nasecite. Oljuštite i naseckajte crni i beli luk. Sve zajedno pržite u velikom tiganju mešajući oko pet minuta, začinite pa izvadite. Stavite origano, bujon i sok od limuna u isti tiganj pa ostavite da se lagano dinsta oko pet minuta. Umešajte neutralnu pavlaku.
Očistite brokoli i razdelite ga na komade. Skuvajte testeninu u slanoj vodi, a poslednjih seda minuta kuvajte s testeninom i brokoli.
Peršun narežite na veće komade. Pomešajte s korom od limuna i začinite. Ocedite testeninu i brokoli, pomešajte s pečurkama, sokom od limuna, solju i biberom pa poslužite.