Mafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom
Poziv za ručak svako će rado prihvatiti ako mu kažete da je ovo jelo na meniju.
Sastojci:
500 g Rummo testenine
5 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
400 g pilećeg filea
2 čena belog luka
1/2 kašičice bibera
1 supena kašika italijanskog začina
100 ml belog vina
2 supene kašike soka od limuna
300 ml neutralne pavlake
prstohvat soli
100 g parmezana
Paradajz sos:
300 g Mutti čeri paradajza
1 – 2 lovorova lista
2 čena belog luka
1 kašičica Azucar Demera smeđeg šećera
so po ukusu
2 kašike crvenog vina
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašičic bosiljka
1 kašičica origana
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Možete koristiti koju god testeninu želite. Kad bude gotova, ocedite iz vode i ostavite da se ohladi. Ugrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i stavite u njega pileće meso, prethodno isečeno na male komade. Dodajte izgnječene čenove belog luka i pržite dok meso ne počne da se rumeni.
Nakon toga pospite biberom i italijanskim začinom. Sipajte belo vino, sok od limuna i pavlaku. Pospite prstohvatom soli i promešajte. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 15 minuta. Nakon toga skinite sa vatre i dodajte testeninu. Promešajte da se sastojci ravnomerno pomešaju.
Pripremite paradajz sos tako što prvo čeri paradajz stavite na vatru. Dodajte lovorov list i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Nakon toga dodajte izgnječen beli luk, smeđi šećer, so po ukusu, ekstra devičansko maslinovo ulje, crno vino, bosiljak i origano.
Testeninu sa piletinom servirajte na tanjiru, odozgo prelijte paradajz sosom i pospite rendanim parmezanom ili drugim sirom po želji.