najbolja ulja italije

Losos sa susamom

Losos sa susamom

Pripremite lososa na ovaj jednostavan način i uživajte uz čašu vina.

Sastojci:

1 veći file lososa sa kožicom

4 kašike rakije

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašika susamovog ulja

50 g susama

Priprema:

Marinirati lososa u posudi sa rakijom, ekstra devičanskim maslinovim uljem i uljem od susama na 30 minuta.

Napunite tanjir sa susamom i stavite meso lososa tako da kožica bude gore. Ravnomerno prekrijte file. Pržite lososa u tiganju.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt