Loptice u italijanskom paradajz sosu
Pripremite piletinu na sasvim neobičan način, upotpunite je italijanskim paradajz sosom i bićete prijatno iznenađeni ovom kombinacijom ukusa.
Za loptice vam je potrebno:
- 800 gr kuvanog pilećeg belog mesa
- 500 gr feta sira
- 125 gr maslaca
- 2 čena belog luka
- 50-ak gr kikirikija u zrnu
Za italijanski sos vam je potrebno:
• 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 2 crna luka, iseckana
• 2 čena belog luka, izgnječena
• 800 gr Mutti polpa paradajza
• 1 kašičica osušenog origana
Za dekoraciju vam je potrebno malo svežeg bosiljka.
Priprema:
Kuvano meso samleti u multipraktiku. Izmiksati omekšali maslac i feta sir. Dodati mleveno meso i sitno rendan beli luk. Rukama sjedinite smesu od maslaca, sira i mesa da se svi sastojci lepo povežu, pa je ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Izvaditi smesu iz frižidera, oblikovati kuglice i u sredinu svake staviti celo zrno kikirikija.
Zagrejte Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Nakon toga dodajte beli luk. Dinstajte nekoliko minuta, pa dodajte Mutti polpa paradajz i origano. Lagano mešajte i kuvajte još 20 minuta, pa ga ostavite da se prohladi. Dok je još mlako dodajte kuglice i ukrasite svežim bosiljkom.