najbolja ulja italije

Loptice u italijanskom paradajz sosu

Loptice u italijanskom paradajz sosu

Pripremite piletinu na sasvim neobičan način, upotpunite je italijanskim paradajz sosom i bićete prijatno iznenađeni ovom kombinacijom ukusa.

Za loptice vam je potrebno:

  • 800 gr kuvanog pilećeg belog mesa
  • 500 gr feta sira
  • 125 gr maslaca
  • 2 čena belog luka
  • 50-ak gr kikirikija u zrnu

 

Za italijanski sos vam je potrebno:

•    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    2 crna luka, iseckana
•    2 čena belog luka, izgnječena
•    800 gr Mutti polpa paradajza
•    1 kašičica osušenog origana

Za dekoraciju vam je potrebno malo svežeg bosiljka.

Priprema:

Kuvano meso samleti u multipraktiku. Izmiksati omekšali maslac i feta sir. Dodati mleveno meso i sitno rendan beli luk. Rukama sjedinite smesu od maslaca, sira i mesa da se svi sastojci lepo povežu, pa je ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Izvaditi smesu iz frižidera, oblikovati kuglice i u sredinu svake staviti celo zrno kikirikija.

Zagrejte Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Nakon toga dodajte beli luk. Dinstajte nekoliko minuta, pa dodajte Mutti polpa paradajz i origano. Lagano mešajte i kuvajte još 20 minuta, pa ga ostavite da se prohladi. Dok je još mlako dodajte kuglice i ukrasite svežim bosiljkom.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt