najbolja ulja italije

Lignje u ekstradevičanskom maslinovom ulju

Lignje u ekstradevičanskom maslinovom ulju

Pravo je vreme za lagana i brza jela koja prizivaju more.

 

Sastojci:

pakovanje smrznutih lignji

70 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

2 čena belog luka

so, biber

sveža majčina dušica

sok od polovine limuna

Priprema:

Lignje odledite na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih stavite u cediljku da se ocede. Na nekoliko kašika ekstra devičačnskog maslinovog ulja kratko propržite sitno seckani beli luk. Zatim dodajte lignje koje ste isekli na deblje kolutove i pržite par minuta uz povremeno mešanje.

Začinite solju, biberom i majčinom dušicom. Dodajte sok od polovine limuna i još malo ekstra devičanskog maslinovog ulja pa kuvajte još minut. Poslužite uz kriške limuna i uz još malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt