Letnji zucchini preliveni sirom
Ako želite uz malo ulaganja da spremite bogat i zdrav obrok, evo pravog recepta.
Sastojci za dve osobe:
2 tikvice srednje veličine
2 jajeta
200 g mladog nemasnog sira
4 kašičice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 čena belog luka
Priprema:
Isecite tikvice na uzdužne šnite, pospite ih suvim italijanskim začinom, stavite so i biber po želji. Dodajte izrendan beli luk i ostavite da odstoje oko 15 minuta da otpuste vodu, pa ih procedite.
Na pleh stavite papir za pečenje. Jaja umutite sa ekstra devičanskim maslinovim uljem. Sipajte preko tikvica, pa potom dodajte preko njih i sir. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 °C. Možete ih posuti parmezanom pre pečenja. Garnirajte ih grilovanim ili svežim čeri paradajzom i bosiljkom.