najbolja ulja italije

Letnja salata sa pirinčem i citrusom

Letnja salata sa pirinčem i citrusom

Ova hladna salata sa lombardijskim pirinčem, začinjena povrćem, bademima i limunom, sa mirisom bilja je brz, zdrav, ali ukusan obrok. Napravite je sami veoma lako.

Potrebno je:

•    150 grama Riso Gallo arborio pirinča (poruči OVDE)
•    100 grama slatke crvene paprike, iseckane na kocke
•    100 grama Mutti pelat paradajza, iseckanog u kockice (poruči OVDE)
•    1 glavica crnog luka
•    4 kašike seckanog bosiljka
•    20 grama badema, iseckanih
•    1 oguljen limun
•    40 grama crnih maslina, iseckanih
•    100 grama celera, naseckanog
•    100 grama Carepelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
•    1 prstohvat soli 
•    Malo crnog bibera

Priprema:

Skuvajte pirinač prema uputstvu, i odvojite ga od ostalih sastojaka. 
U međuvremenu izdinstajte seckani luk u tavi s četiri kašike ulja, a zatim dodajte paradajz i biber i kuvate desetak minuta. 
Izblendirajte kuvano povrće s tri kašike ulja u blenderu ili seckalici.
Stavite kuvani pirinač u veliku činiju, dodajte seckane bademe, masline i bosiljak. Dobro ih izmešajte.
Sipajte u tanjir četvrtinu crvenog umaka, a zatim sipajte porciju pirinča sa dodacima preko njega. Ukrasite svežim bosiljkom, limunom i tračicama od paradajza.

Prijatno!
 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt