Letnja salata sa pirinčem i citrusom
Ova hladna salata sa lombardijskim pirinčem, začinjena povrćem, bademima i limunom, sa mirisom bilja je brz, zdrav, ali ukusan obrok. Napravite je sami veoma lako.
Potrebno je:
• 150 grama Riso Gallo arborio pirinča (poruči OVDE)
• 100 grama slatke crvene paprike, iseckane na kocke
• 100 grama Mutti pelat paradajza, iseckanog u kockice (poruči OVDE)
• 1 glavica crnog luka
• 4 kašike seckanog bosiljka
• 20 grama badema, iseckanih
• 1 oguljen limun
• 40 grama crnih maslina, iseckanih
• 100 grama celera, naseckanog
• 100 grama Carepelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
• 1 prstohvat soli
• Malo crnog bibera
Priprema:
Skuvajte pirinač prema uputstvu, i odvojite ga od ostalih sastojaka.
U međuvremenu izdinstajte seckani luk u tavi s četiri kašike ulja, a zatim dodajte paradajz i biber i kuvate desetak minuta.
Izblendirajte kuvano povrće s tri kašike ulja u blenderu ili seckalici.
Stavite kuvani pirinač u veliku činiju, dodajte seckane bademe, masline i bosiljak. Dobro ih izmešajte.
Sipajte u tanjir četvrtinu crvenog umaka, a zatim sipajte porciju pirinča sa dodacima preko njega. Ukrasite svežim bosiljkom, limunom i tračicama od paradajza.
Prijatno!