najbolja ulja italije

Letnja salata sa italijanskim pirinčem i šparglama

Letnja salata sa italijanskim pirinčem i šparglama

SASTOJCI:


•    150 g Riso Gallo Blond integrale pirinča
•    2 kašike Carapelli maslinovog ulja
•    15 komada špargli
•    100 g feta sira
•    50 g suncokretovih semenki
•    1/2 kašičice krupne morske soli
•    1 kašika sirupa od nara

 

PRIPREMA:


Pirinač kuvajte dok ne omekša. Oprane i prosušene špargle grilujte oko 3-4 minuta, okrećući ih. Pečene špargle ostavite da se ohlade. Semenke suncokreta kratko ispecite u suvoj šerpici. U činiji sjedinite pirinač, isečene špargle, izdrobljenu fetu i semenke suncokreta. Posebno izmešajte sirup od nara, maslinovo ulje i so, pa ovim prelijte salatu. Sve sastojke još jednom lagano izmešajte i služite. Prijatno!
 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt