Letnja paradajz pasta
Pravo letnje, lagano i ukusno jelo. Brzo se priprema i veoma je zdravo.
Potrebno je:
• 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)
• 1 velika glavica crnog luka, sitno seckana
• 2 čena belog luka, mrvljenog
• 3 konzerve Mutti pasiranog paradajza (poručite OVDE)
• ¼ ili ½ kašičice suvog čilija
• 2 kašičice sirćeta balzamiko (poručite OVDE)
• 2 kašičice šećera
• 1 velika šaka lišća bosiljka
• so i mleveni crni biber
• rendani parmezan
• testenina po vašem izboru
Priprema:
Zagrejati ulje u šerpi i propržiti crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodati paradajz, čili, balzamiko sirće i šećer. Sačekati da počne da krčka i onda kuvati na tihoj vatri do 1h. Umešati bosiljak, so i biber. Može se ostaviti ovako ili blenderom doraditi u veoma glatku masu. Servirati preko kuvane testenine sa dosta parmezana.
PRIJATNO!