najbolja ulja italije

Letnja paradajz pasta

Letnja paradajz pasta

Pravo letnje, lagano i ukusno jelo. Brzo se priprema i veoma je zdravo. 

Potrebno je:
•    3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)
•    1 velika glavica crnog luka, sitno seckana
•    2 čena belog luka, mrvljenog
•    3 konzerve Mutti pasiranog paradajza (poručite OVDE)
•    ¼ ili ½ kašičice suvog čilija
•    2 kašičice sirćeta balzamiko (poručite OVDE)
•    2 kašičice šećera
•    1 velika šaka lišća bosiljka
•    so i mleveni crni biber
•    rendani parmezan
•    testenina po vašem izboru

Priprema:

Zagrejati ulje u šerpi i propržiti crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodati paradajz, čili, balzamiko sirće i šećer. Sačekati da počne da krčka i onda kuvati na tihoj vatri do 1h. Umešati bosiljak, so i biber. Može se ostaviti ovako ili blenderom doraditi u veoma glatku masu. Servirati preko kuvane testenine sa dosta parmezana.
PRIJATNO!
 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt