Letnja paradajz čorba sa Mutti pelatom
Ne morate se odreći omiljene čorbe tokom toplih dana, posebno što je u ovo doba godine hidratacija i čišćenje organizma jako važno. Za vaše najmlađe pripremite ukusnu i osvežavajuću paradajz čorbu sa Mutti pelatom.
Potrebno je: supena kašika Carapelli maslinovog ulja
Glavica crnog luka
1 isečena šargarepa
1kg Mutti pelata
2 čena izgnječenog belog luka
3 supene kašike pavlake
5 listova majčine dušice
So, biber
Priprema: Ugrejati maslinovo ulje u dubokom tiganju. Dodati luk i šargarepu i kuvati na srednjoj temperaturi i mešati s vremena na vreme oko 3,4 minuta dok ne omekša. Dodati paradajz, beli luk i ostale sastojke. Izvaditi masnoću i ostaviti da se krčka oko 30 minuta. Pasirati čorbu i sipati unutra pavlaku, začiniti solju i biberom. Promešati. Prijatno!